Vitana - Všehokoření

Hovězí pupek s houbovým ragú

Druh jídla Maso Obtížnost střední Příprava 30 minut

INGREDIENCE

flank nebo hanger steak 600 g
mražené houby hřibovité 300 g
smetana 33% 250 ml
máslo 150 g
šalotka 1
stroužky česneku 2
dijonská hořčice 2 lžíce
toast chleba 8 plátků
citron 1

PŘÍPRAVA RECEPTU

Houby povaříme ve smetaně s máslem, česnekem a šalotkou, osolíme, přidáme houbové koření, citronovou šťávu a necháme zredukovat do husté omáčky.

Bylinky, koření, hořčici, česnek, olej, máslo, sůl, a pepř rozsekáme v robotu na hrubou kaši. Plátky toastového chleba potřeme hořčicí a bylinkovou směsí a necháme zapéct. Maso z obou stran opečeme na grilu do stupně propečení dle libosti, poté necháme minimálně 5 minut odpočinout na teple. Do šťávy z masa dáme zbytek pasty a máslo. Maso nakrájíme na plátky, omočíme ho v této šťávě a podáváme na plátcích opečeného pečiva přelité omáčkou

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

Přečtěte si více Zavřít