Vitana - Všehokoření

SLOVNÍČEK POJMŮ

VŠE A B C D E F G H J K L M N O P R S T

Macerování +92

Nejčastější způsob výroby domácích likérů. Při maceraci se ovoce nebo bylinky louhují po určitou dobu v alkoholu, který se ředí podle druhu základní suroviny i typu likéru. Využívají se tak vlastnosti alkoholu, který z ovoce, bylinek, případně koření přebírá aroma i chuť.

Míšek +85

Dužnaté pletivo, které obaluje buď celé semeno, nebo jen jeho část.

Mleté koření +60

Mechanicky zpracované koření na prášek různé hrubosti. Jeho trvanlivost je kratší než trvanlivost celého koření. V kořence vydrží půl roku až rok.

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

Přečtěte si více Zavřít