Ředkvičkové pickles

Ředkvičkové pickles

Druh jídla Bezmasá jídla Obtížnost Snadná Příprava 25 minut

Ředkvičky spolu s mrkví a kořením vytvoří výrazné, křupavé pickles. Chutí i barvou doplní pokrmy s pečeným masem, bramborami i luštěninami. Pickles se budou hodit také při přípravě sandwichů nebo zeleninových salátů. Zemitou chuť kořenové zeleniny zvýrazní ostřejší česnek a chilli, nádech exotiky přimíchá římský kmín. Med a ocet chutě propojí a spolu s hořčičným semínkem směs zakonzervují.

INGREDIENCE

Vinný ocet 150 ml
Voda 150 ml
Sůl 1 lžíce
Med 1 lžíce
Ředkvičky 2 svazky
Mrkev 1
Žlutá mrkev 1
Fialová mrkev 1
Česnek 2 stroužky
Chilli 1/2 lžičky
Hladkolistá petržel 1 hrst
Kopr 4 snítky
Kmín římský 1/2 lžičky
Hořčičné semínko 1/2 lžičky

PŘÍPRAVA RECEPTU

Ocet s vodou a solí přivedeme k varu a povaříme 2 minuty. Vmícháme med. 

Očistíme ředkvičky a mrkve, které nastrouháme či nakrájíme na tenké plátky. Na jemné plátky nakrájíme také česnek a chili papričku, petrželku nasekáme nahrubo. Vše smícháme v misce a vložíme do čisté sklenice.  

Přidáme kopr, římský kmín, hořčičné semínko a vše zalijeme horkým nálevem. Sklenici zavřeme víčkem, necháme zchladnout a pár dní odležet. Hotové pickles vydrží v lednici několik týdnů.