Perníková zmrzlina

Perníková zmrzlina

Perníková zmrzlina Druh jídla Bezmasá jídla Obtížnost Snadná Příprava 10 minut + mrazení

Komu se stýská po Vánocích, může si je přivolat i v parném létě touto lahodnou smetanovou zmrzlinou s vůní perníku. Spojení skořice, zázvoru, badyánu a pepře, které prohřívají, se studenou zmrzlinou je opojné. Perníkovou chuť zvýrazníte přimícháním perníčků nebo perníkových sušenek, v hladkém krému lehce křupou.

INGREDIENCE

moučkový cukr 10 lžic
perníkové koření 2 lžičky
smetana ke šlehání (40%) 400 ml
perníčky nebo perníkové sušenky 8 ks
žloutky 4 ks

PŘÍPRAVA RECEPTU

1. Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem dohladka, trvá to zhruba 2–3 minuty. Vmíchejte perníkové koření a znovu prošlehejte, až se rovnoměrně rozptýlí.

2. V jiné míse ušlehejte smetanu dopolotuha. Vmíchejte ji do žloutkové směsi.

3. Podle chuti do ní rozdrobte dva perníčky a zlehka promíchejte.

4. Směs vlijte do nádoby zmrzlinovače a nechte umíchat zmrzlinu, zhruba po 30–40 minutách začne být hutná. Přesuňte ji do plastové nádoby, rozdrobte do ní zbylé sušenky, promíchejte a uložte alespoň na 3 hodiny do mrazáku.

Pokud zmrzlinovač nemáte, nalijte směs do plastové nádoby s víčkem, rozdrobte do ní zbylé sušenky, lehce promíchejte, přiklopte nádobu víčkem a vložte do mrazáku na 10–12 hodin. Zpočátku každých 20 minut, po 3 hodinách každou půl hodinu a po 6 hodinách jednou za hodinu promíchejte směs vidličkou, abyste rozbili případné ledové krystalky. Zmrzlina bude po zmrznutí krásně krémová.