Kari vari

Kari vari

Kari vari Druh jídla Kořeníci směsi Obtížnost Snadná Příprava

INGREDIENCE


PŘÍPRAVA RECEPTU

  • 3 lžičky mleté kurkumy
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • ½ lžičky mletého hřebíčku
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • ½ lžičky mletého bílého pepře
  • ½ lžičky římského kmínu
  • ½ lžičky semínek kardamomu
  • ¼ lžičky pískavice řecké seno
  • 2 kuličky černého pepře
  • malá špetka kajenského pepře

Mleté koření promícháme. Římský kmín, semínka kardamomu, pískavici řecké seno, černý a kajenský pepř umeleme v mlýnku na kávu či koření nebo podrtíme v hmoždíři. Prosejeme, abychom se zbavili zbylých slupek semen, promícháme s mletým kořením a uložíme do vzduchotěsné nádoby. Skladujeme v suchu a temnu.