Kardamomový sirup na tu nejlahodnější limonádu

Kardamomový sirup na tu nejlahodnější limonádu

Kardamomový sirup na tu nejlahodnější limonádu Druh jídla Bezmasá jídla Obtížnost Snadná Příprava

Když jsem při své cestě za kořením doletěla po 15 hodinách do indického přístavního města Kočín a dorazila do krásného koloniálního hotelu, bylo venku 35 stupňů ve stínu a já měla obrovskou žízeň. Všude voněl růžový olej a portýr mi přinesl vlhký ručník k osvěžení a doušek té nejlepší limonády, jakou jsem kdy měla. Jemnou limetkovou limonádu s kardamomem. Bylo rovníkové léto a mé srdce hořelo. Hořelo láskou k tomuto exotickému koření a sirupu, kterým okouzlíte každého.

INGREDIENCE

tobolka kardamomu 1 hrst
krupicový cukr 200 g
voda 250 ml
limeta 2

PŘÍPRAVA RECEPTU


1. Na pánvi orestujte nasucho tobolky kardamomu, během 1 minuty se uvolní vůně.

2. V hrnci povařte cukr s vodou, až se cukr rozpustí na sirup. Přidejte kardamom, nechte 2 minuty probublávat a vmíchejte limetkovou šťávu. Nechte vychladnout a uložte do lednice na 3 dny.

3. Sceďte a uchovejte až 14 dní v chladničce. Servírujte s perlivou vodou a čerstvou limetou.