Grilovaný chřest s pancettou

Grilovaný chřest s pancettou

Grilovaný chřest s pancettou Druh jídla Maso Obtížnost Snadná Příprava 30 minut

Chřest je chuťově nejlepší v sezóně, tedy na jaře, od lokálních dodavatelů. A ještě lépe chutná, když si ho připravíte na grilu v kombinaci s italskou slaninou! Můžete ho podávat samostatně jako chuťovku nebo jako přílohu ke grilovanému masu. Snězte ho ještě teplý. Ale je tak dobrý, že vychladnout stejně nestihne...

INGREDIENCE

zelený chřest svazek
plátky pancetty (sušené šunky) 200 g
sůl
mletý bílý pepř

PŘÍPRAVA RECEPTU

Čerstvé výhonky chřestu omyjeme a zlehka osušíme. Spodní zdřevnatělé části chřestu odkrojíme.

Kolem každého výhonku chřestu posléze omotáme našikmo plátek šunky. Špičku chřestu necháme koukat. Obalený chřest osolíme a lehce posypeme bílým pepřem – k jemné chuti chřestu se hodí víc než klasický černý pepř, není totiž tak ostrý.

Na rozpálených uhlících, ne na plameni, chřest opatrně ogrilujeme. Často ho obracíme, aby se šunka nespálila.