Vitana - Všehokoření

Lososové špízy se špenátovým pestem

(2 porce)
Druh jídla Maso - -

INGREDIENCE

Pesto:
Hrst špenátu 1
Hrst bazalky 1
Hrst vlašských ořechů 1
Parmezán 30 g
Šťáva z 1 citronu
Olivový olej (cca 3 polévkové lžíce)

Řecký salát:
Okurka 1/2
Rajčata 2
Sýr feta 100 g
Červená cibule 1
Černé olivy
Čajová lžička koření Vitana Salátové koření 2

Špízy:
Čerstvý losos 400 g
Citron 1
Čajová lžička koření Vitana Ryby 1
Olivový olej

PŘÍPRAVA RECEPTU

Pesto si připravíme v mixéru smícháním špenátu, bazalky, ořechů, parmezánu a citronové šťávy. Do směsi postupně přidáváme olivový olej, abychom dosáhli požadované hustoty.

Do misky si na kostičky nakrájíme okurku, rajčata, sýr feta, přidáme cibuli nakrájenou na proužky a olivy. Ingredience polijeme směsí olivového oleje a Vitana salátového koření. Zamícháme.

Lososa si nakrájíme na kostky, citron na plátky a napichujeme střídavě na špejle. Špízy potřeme olivovým olejem smíchaným s kořením Vitana Ryby a grilujeme. Lososové špízy podáváme se zeleninovým salátem a pestem.